Select the search type
 
  • Site
  • Web
Search
  БИБЛИОТЕКА  

БИБЛИОТЕКА

за деца и възрастни

Библиотеката ни ще работи за Вас всяка неделя от 10-14 часа в периода 19 септември 2021 - 22 май 2022. Идеята ни е да приучим децата ни да обичат българските книги, да имат по-богат избор, да четат, да гледат и да слушат на български! Желанието ни е и гостите от България, които не знаят английски, да има какво да четат по време на престоя си тук. С помощта на даренията на българите в района и от България сега всички можем да се наслаждаваме на книги, които иначе не биха били достъпни тук.

    За ползването на библиотеката всеки трябва да знае и спазва следните ПРАВИЛА
  1. Читателите попълват читателска карта.
  2. За всички, които имат член/ове от семейството в училището, Библиотеката е безплатна. За останалите, молим да заплатите еднократно членски внос в размер от $10. Това ви дава правото в рамките на една календарна година да заемате книги. А на нас ще ни даде възможност да обновяваме и допълваме библиотеката ни!
  3. Книгите се заемат за период максимално един месец.
  4. Книгите може да се презапишат веднъж, ако няма списък с чакащи.
  5. Едновременно могат да се заемат до три книги.
  6. Глобата за загубена/невърната  книга е $20.

За да вземете книга, CD или DVD от библиотеката, трябва да изберете заглавие от списъка ни, да изпратите е-майл – запитване на адрес bgbiblioteka@yahoo.com.След това ще получите отговор с инструкции за получаване в зависимот от това дали заглавието е свободно.

Библиотеката няма да работи на следните дати: Коледа, Нова Година, Великден.

За нуждите на читалнята ще бъдем благодарни, ако гостите ни пренасят и предоставят и вестници от България!

Ако имате български книги, музика или филми и искате да ги дарите на библиотеката, просто ни пишете или направо ги донесете в библиотеката! Ще ви бъдем много признателни и благодарни!

ЗАГЛАВИЯ В БИБЛИОТЕКАТА: